rss

Friday, April 17, 2009

A bundle of Joy

CDs FOR NEW MUMMY

What a nice surprise.. 3 days ago, a mother to be asked me for newborn cds . She choose Hook & Loop (velcro) for her baby.

Gladly i accept and for suhaila.. congratulations for your newborn baby. Looking forward to meet you and of course you cute baby :)




9 comments:

Anonymous said...

yang CD bawah tu jahit sendiri ke?

thanks

sarah

siti on April 20, 2009 at 10:11 AM said...

ya puan... kami jahit sendiri

Izan said...

i'm impressed!!

suhaila on May 15, 2009 at 9:13 PM said...

salam kak,

terima kasih for visit n gift for baby. Sy baru je menggunakan CD akak selepas sebulan bayi dilahirkan. Pengalaman pertama buat baby pertama juga. ;) Menarik CD akak ni. Rasa nak tambah lagi tuk cuba yg fleece nya lak. Thanks again.

Suhaila.

siti on May 15, 2009 at 9:21 PM said...

:) Alhamdulillah awak suka. lega rasa saya. terima kasih ya nak cuba fleece pulak :) .

Ziela said...

Salam..

maaf sebab saya sebenarnya tak berapa faham dengan CD yang puan jual nih sebab saya baru nak berjinak-jinak membeli CD untuk anak. Firstly, nak tanya, betul kan CD yang dijual nih dijahit sendiri? and then ada tak yang jenis one size fits all? berapa pula harga setiap CD tuh? adakah harga CD yang bercorak lebih mahal daripada CD yang plain? terima kasih

siti on June 5, 2009 at 4:54 PM said...

puan ziela;

1) cd babyhanan bercorak kami jahit sendiri. cd yang plain (nicekids) saya ambil dari indonesia.

2) jenis one size masih dalam pembikinan. setakat ini pada kami ada yang multi size dari teeny nb - extra large. yang menggunakan saiz lebih fit pada baby.

3) cd babyhanan berharga rm27 - rm33 bergantung kepada jenis kain.

4) cd yang tidak bercorak adalah brand nicekids. harganya rm18, tetapi insert hanya dapat bertahan dalam 2 jam (depends on baby). manakala cd babyhanan tahan 4-5 jam

Ziela said...

terima kasih Puan Siti atas penerangan yang diberikan.

another question, apa beza anatara penggunaan kain jenis flannel, cotton and fleece? which is the best?

siti on June 8, 2009 at 7:53 PM said...

Puan Ziela;

saya tidak dapat nak membuat keputusan yang mana satu baik untuk puan kerana ianya bergantung pada citarasa individu:

Flannel:
kain yang biasanya dibuat pakaian untuk baby. kain yang lembut, nipis dan sejuk. setelah di basuh akan berbulu kerana ianya campuran cotton dan velvet

Cotton Blended:
Dikenali sebagai English Cotton, dari jenis medium weight. kain teksturnya kasar dan agak tebal. selepas dibasuh warnanya tidak pudar.

Fleece:
Adalah campuran wool dan cotton. Kannya lembut. selepas dibasuh akan berbulu.

 
There was an error in this gadget

Followers